indigo en roest

indigo en roest

De indigo verf is nog steeds hardnekkig aanwezig . Iedere keer als ik dweil heb ik weer blauw water. En een opdracht, kerkelijk textiel, gemaakt in mooie crème stof vertoonde ineens blauwe spikkels. Oke het volgende indigobad wordt in de tuin gemaakt en gebruikt. Toch is het erg verleidelijk een bad te hebben staan.Ik gooi daar dan van alles in zoals witte borduurzijde, restjes papier, grote vellen papier soms. Met wisselend resultaat maar dit borduurwerkje waren ook 2 van zulke velletjes. En om de rommel in mijn atelier compleet te maken heb ik er roestig ijzer (een plaat met ronde gaatjes) op gelegd. Het was een feestje om daarna met de naaimachine de rondjes te accentueren, wat bruine en blauwe stof toe te voegen en net zo lang door te gaan tot het geheel “klopte”. Maar nu wordt er even niet geverfd of geroest tot die kerkelijk opdracht de deur uit is.